Abborrfiske på olika vis

Äntligen kom vi ut på sjön! Jag och min käre vän Martin. Förut var vi ute minst en gång i veckan men livet förändras när familjerna växer och då gäller det att ta vara de stunder som ges.

Denna dag ställde vi in siktet på abborrar. Planen var att försöka få en bättre fisk i en sjö för att sedan åka till en annan för att ha lite mängdfiske.

Sjön där vi började fiska håller stor abborre runt risvasarna i sjön. Just vid risvasar föredrar jag att fiska jerks och wobblers pga av att man ofta sätter jiggar och nedbeten i riset annars.

Mina favoriter vid detta fiska är Shadow Rap, Shadow Rap Shad (dessa i både deep och vanligt utförande) och Rapala Shad Rap Elite.

Det skulle till slut visa sig ge en fin abborre denna dag . Efter en hemsk regnskur lyckades vi till slut lura en fin abborre vid en av sjöns risvasar.

Denna gång var det Rapala Shad Rap Elite som lurade abborren. Denna gång i 7,5cm utförande.

Men eftersom fisket var segt så bestämde vi oss ganska snabbt för att åka till sjön där vi ville ha mängdfiske.

Vi tog upp och vi lyckades lura ganska många abborrar i sjö nummer två.

I denna sjö var det inga jerks eller wobblers som gällde utan det var det sakta fiskad ned mask som gällde.

Rapala CrushCity Ned’s BLT 7,5cm fiskade allra bäst för mig och lurade även största abborren i denna sjö.

41cm och rund och god.

VMC har kommit med en ny spännande ”ned skalle” som fiskade och krokade bra igår.

Den heter Swinging Ned Rig och fördelen med denna rig är att ned masken inte blir statisk vid jigghuvudet. Utan kroken där ned masken är riggad på sitter i en ögla på jiggskallen. Detta gör att den flytande nedmasken som står på botten även kan röra sig av minsta ström i vattnet utan att du behöver lyfta eller rycka.

Skulle tro att vi fick 40 abborrar i denna sjö innan det var dags att ge upp. Som avslutning bjöds vi på en fin solnedgång.

En bra avslutning på en riktigt kul dag. Jag och Martin fiskar inte lika ofta tillsammans men vi har fortfarande förbannat kul när vi väl tar oss ut.

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids