Öringtorped på 74cm

Öringfiske stod på schemat och planen var att fiska med båt under förmiddagen och därefter spinnfiske från land under eftermiddagen.

Efter en lång förmiddag utan större framgång drog jag på mig vadarbyxorna och sadlade om fisketekniken. Mitt val föll på att köra hårda knyck med Mavrik från land bakom stenar och i vitvatten. 

Jag fiskade först av en lång sträcka med enbart fors som har några enstaka bakvatten. Några mindre öringar från 300g till 500g högg och jag släppte snabbt tillbaka alla från den första sträckan. 

Efter ett tag nådde jag min andra tänkta fiskesträcka. Började med att kasta av ett större bakvatten. Fiskade med Mavrik i färgen Fluo Grey Ghost som har en grön stjärt. Tanken var att ge öringarna en skrikig grön punkt som irriterar dem extra mycket. Sen är denna färg också grym där fisken äter simpor som lever efter botten. Vilket jag vet med mig att dom gör här så valet blev enkelt.

Och det fungerade riktigt bra. Efter att jag fiskat av det grunda ställen först så riktade jag in mig på ett djupare parti i strömmen. Där kastade jag in min Mavrik, gav några hårda knyck till betet. Gjorde ett vevstopp och det small stenhårt i mitt Muse black spö. 

Fisken stack nedströms och jag följde efter. Hoppandes på stenar med håven i högsta hugg och jag var inte långt bakom den. 

Tillslut började fisken bli trött och jag styrde in den mot mina fötter och skopade upp den i Rapalas håvnät.

Konstaterar att det var en sjukt lång fisk men som inte alls vägde mycket. Några extra fettresurser hade den behövt. Den borde vara lite tjockare vid det här laget. Mätte fisken till 74cm och släppte därefter den tillbaka hem.

Vissa har kämpat hårdare än andra under vintern. Hoppas sommaren är god mot öringen så den hinner lägga på sig lite extra vikt.

Kul att nya Mavrik har levererat så pass bra som den faktiskt gjort! Kika in betet och färgerna. 

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren