Argsint öringhane

Fisket börjar lida mot sitt slut i strömmande vatten hos mig här allra högst upp i norr. Den 1 september blir det fiskestopp eftersom leken påbörjas. Viktigt såklart men för oss med ett otaligt stort fiskeintresse som drar och sliter i en så gäller det att vara ute innan det inte går mer. 

Jag har därför passat på att fiska mycket och lagt många timmar ute i våra älvar. Jag har dels provat några ställen jag varit på innan. Men många timmar har jag även lagt till helt nya. Det blir min andra säsong i rad att prova mycket mer nytt och okänt vatten. Det har dels blivit bomturer men jag har även ökat min kunskap och bild av många vatten. Det kan vara lite travigt under tiden men det är kul för i längden lär man sig mycket.

Detta fiskepass så bestämde jag mig för att fiska en rätt hård fors som är relativt lång. Jag började att kasta av bakvatten och tillslut stöter jag på ett ställe som ser hett ut.

Jag tänkte hela tiden att här måste det ju hugga. Kastar ut min Shadow Rap i färgen BGH och får ett hugg. Dock en liten fisk.

Vevar in fisken och släpper i den igen.

Däremot så någonting i mitt bakhuvud att det inte bara kan vara den som är här. Kastar ut igen och nu högg det på riktigt. Två hårda huvudskakningar sen stack fisken rakt ner för forsen. Fick springa efter på stenarna för att hålla ikapp.

Riktigt skojj när det sätter fart i grejjerna och jag brukar kalla dessa fiskar för en “löpboll”. Ordet säger nog sig själv då det betyder att man får löpa full fart efter fisken.

Vi möttes av en kurva i forsen och här gick det bra att landa fisken. Pressade den lite mer än vanligt och försökte bärga den mot land. Det gick bra och jag fick tillslut landa en aggressiv öringhane som var väldigt fin i färgen. 

Följ mig gärna på sociala medier för ännu mera fiske!

Instagram – lucaslovgren

Facebook – LucasLövgren

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren