Grand Slam med Freeloader!

De flesta har bra koll på en Grand Slam, speciellt på Vättern. Det vill säga att man fångar de tre åtråvärda laxartade fiskarna lax, öring och röding under samma fisketur. Men frågan är finns det fler sätt att fånga en Gran Slam på? Svaret är enklet – JA!

Har du en sjö med de tre predatorfiskarna gädda, gös och abborre i, kan man göra en Grand Slam genom att fånga dessa tre rovfiskar.

Senaste passet på sjön Skagern lyckades vi fånga samtliga predator fiskarna under samma pass och detta flera gånger om. Nyckeln till framgång denna dag var Rapala Crush City jiggen ”Freeloader”. Ett till bete som i första ögonkastet ser väldigt mediokert ut, men som verkligen fångar fisk på fisk.

En 105cm gädda som inte kunde låta bli en ryckigt hemfiskade Freeloader med 14 grams skalle.

Gösen har verkligen visat sig gilla en sakta infiskad Freeloader. Långa ”vevstop” kan vara riktigt effektivt.

Abborren var ”målarten” för just denna dagen och dessa fick genom klassiskt jigg fisket med något lättare skallar. Abborre kan jaga i hela vattenmassan och det gäller att var flexibel med fiskedjupet.

Så en uppmaning till alla Predatorfiskare där ute – Satsa på en rejäl Grand Slam nästa tur. Det vore ännu häftigare om ni kunde fixa en med hjälp av samma bete.

Skitfiske på er!

Ove Johansson

Comments

Kommentarer