Min vackraste öring på Mavrik

Den fisk som alltid kommer ha en varm plats i mitt fiskehjärta är öringen. Fighterna och huggen är så sjukt roliga men utöver det är fisken väldigt vacker. Kolla bara in denna öring.

Idag var det dags att fiska av en lång fors som för tillfället hade ett högt vattentryck. Jag valde att fokusera min tid på platser där det strömmade som mest. 

Knöt på en Mavrik SaltWater i färgen Ghost Shiner. Kastade snabbt av dom första platserna och även andra sidans fiskeplatser tack vare Sufix-131 och superkasten man får till med linan.

Denna resa använde jag mig även utav Muse Black i 5-20g och som är 6.9fot. Otroligt smidigt spö till älv fisket och när man ska knycka hem sina beten. Mavrik lämpar sig perfekt till detta.

På dom första platserna sker det inte så mycket. Jag fortsätter att kasta av och täcka vatten. Tillslut smäller det otroligt hårt till i rullen. En galet aggressiv öring svalde betet och hoppade upp i luften. Inte bara en gång utan 5 gånger i rad. Riktigt roligt och man fick försöka att inte ge fisken så mycket utrymme så den lyckas slita sig loss.

Springer efter fisken på stenarna och försöker hålla ikapp efter den. Ett tag senare ligger den i håven och jag fick bekanta mig med min hittills vackraste öring! Galet vacker och full av röda prickar! 

Längden på fisken var 66cm men exakta vikten förblir okänd då en krok i fingret kom emellan. Men det gör inte så mycket när kamerarullen fick prydas av denna vackra färgteckning.

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren