Super-september!

Att hösten är runt husknuten är väl ingen nyhet. Men september har bjudit på sommar och sol och det tycker både jag & abborrarna om. Högtryck gör att fisken gärna ställer sig uppe på grunden och myser. Det är faktiskt ganska lätta att komma åt dem där med lite tur.

Det finns inte mycket som slår ett hett abborre-grund fullt med stora individer. Här har man chans på bra action och kanske även ett nytt PB.

Nytt för i år är Rapalas nya mjukbeten som går under namnet ”Crush City”. I denna serie av beten har jag fått en klar favorit och det är den så kallade ”Freeloader”. En till synes simpel jigg men med oanad potential.

Maria lyckades med bedriften att krossa sitt PB med hjälp av en Freeloader. Hennes nya rekord lyder 46cm och 1360gram. Det är riktigt bra för att vara en abborre fångad i en liten skogssjö.

Morgon och kväll är alltid bra tider på dagen att fiska efter abborren. Personligen har jag fått merparten av min större exemplar på kvällen. Detta gäller oavsett fiske insjö eller bräckvatten.

När fisken jagar kan en ryckigt infiskad Shadow Rap Shad vara bästa melodin.

En ”kvällsborre” fångad i solens sista strålar.

Finns det en finns det ofta fler. Det är inte ovanligt att de större fiskarna gärna hänger med varandra.

Sist vill men inte minst vill jag slå ett slag för catch & release. Har man ett mindre vatten med grov abborre bör man var rädd om det. Så släpp tillbaka de större exemplaren för ett framtid bra abborrefiske.

Skitfiske på er.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer