NED’s BLT levererar

Vilken fantastisk september vi fick gott folk. Soliga fina dagar och inga överdrivet hårda vindar.

Det har varit riktigt abborrväder. Ett måste under höstfisket är en tur ut i dalarnas djupa skogar med farsan i jakten på kilosborrarna.

Men denna höst fick vi brotom på grund av att pappa skulle operera armen. Så vi bokade en dag några dagar innan operationen och hoppades att vädergudarna skulle vara med oss.

Oj vad vädergudarna var på vår sida denna dag.

Det var en fantastisk höstmorgon. Dimman höll precis på att släppa över sjöarna när vi tog oss mot sjön vi skulle fiska.

Väl framme vid sjön ligger den spegelblank. Detta skulle kunna vara ett problem då jag upplever att just i klarvattensjöar kan fisket vara segt när sjön ligger spegelblank.

Det skulle visa sig att mina farhågor skulle besannas. Abborrarna var verkligen inte i farten under förmiddagen. Endast en abborre behagade nappa innan vi bestämde oss för att bryta och ta lunch på en av sjöns många öar.

För ovanlighetens skull blev det gulasch soppa. Det skriver jag med glimten i ögat för alla som spenderat en dag på sjön med mig vet att det 90% av gångerna dyker upp en matternos med gulasch soppa i. Men denna gång tillagades den iallafall på spritkök, och den smakade underbart.

Medans jag och pappa satt och njöt av en utsökt lunch började vinden tillta. Inga överdrivna vindar men iallafall så att det blev krus på ytan. Detta tände vårt hopp och vi begav oss ut igen i jakten på kilosabborrarna.

Genast märkte vi att vinden fått fart på abborren. Vi började se lite gula prickar med skuggor på ekolodsskärmens sideimage.

Det dröjde inte länge innan pappas spö stod som ett u och en av sjöns fantastiska abborrar hade slukat hans Rapala CrushCity Ned’s BLT. Efter en spännande fight kunde vi äntligen håva dagens först kilosfisk.

En fantastiskt fin abborre på nära 1,1kg.

Jag skulle heller inte vara sämre. Redan nästa stopp är det min tur. Ännu en vacker fisk fick syna insidan av håven.

Ännu en gång var det
Rapala CrushCity Ned’s BLT som föll abborren i smaken.

Nu fick vi lite abborre här och där. Inga kilosklossar men fina fiskar på 6-8hg hade börjat röra sig och nappade på våra ”maskar”.

Men som alltid när man har kul går tiden allt för fort. Det var dags för en sista ankring innan solen skulle försvinna och mörkret lägga sig över sjön.

Vi hittade några fiskat på en djupgrynna och bestämde oss för att lägga sista tiden där. Det skulle visa sig bli ett bra beslut. Rätt som det är får jag ett bestämt hugg på min Rapala CrushCity Ned’s BLT. En urstark abborre som gjord allt den kunde för att inte hamna i håven hade nappat.

Men denna gång gick jag vinnande ur den striden och dagens största abborre var ett faktum.

1180gram vägde denna skönhet och den fick sätta punkt för en fantastisk dag med pappa på sjön.

Denna dag var Rapala CrushCity Ned’s BLT helt överlägsen. Alla bättre fiskar tog på detta bete. Det är ingen slump, detta bete var även stekhett förra hösten under provfisket med Rapala CrushCity Ned’s BLT .

Passa på att fiska abborre nu gott folk. Detta kanske är den tid på året man har störst chans att komma i kontakt med dom stora abborrarna! Flacka kanter, grynnor och intill betesfisk är heta ställen att söka abborre !

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids