Makalösa Vättern!

Vättern är absolut en av Sveriges bästa sportfiskesjöar. Det är det verkligen ingen som kan förneka. Vi har ett superbrafiske efter flertalet arter och de flesta kan bli rekordstora.

Senaste turerna har bjudit på drömfiske och och finfint väder. Det är ingen hemlighet att vi letat efter Vätterns silverblanka laxar och vi har letat med framgång. Trots varmvatten har laxar bjudit upp till dans.

Hemligheten till framgång är att fiska djupt i områden där siklöjan samlat sig för lek. De flesta fiskarna har huggit 50 till 85 fot ner i vattenmassorna.

Jag fiskar med 6 spön fördelat på två djupriggar. Allt för att ha ner så många beten som möjligt på rätt djup. Släplängderna ligger mellan 15 och 40fot. Alltid kortast släpp på nedersta spöt.

Att sitta hemma och vänta på kallare vatten är meningslöst. Fisken finns i sjön och det gäller bara att hitta vart den är för dagen samt presentera betena på rätt djup. Självklart kommer fisket bli lättare allt eftersom vattentemperaturen går ner. Detta då fisken har en tendens att jaga betesfisk högre upp i vattenmassorna. Men som sagt vänta inte med att ge er ut, för fisket är redan på topp.

Skitfiske på er!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer