Ny prylar gav Succé

De flesta älskar ju nya prylar och jag själv är inget undantag. En ny ”borrekombo” skulle invigas för några dagar sedan och det vart succé direkt. Nya tillskottet i arsenalen är Okumas Guide Select 7 fot 7-21g tillsammans med Okuma ITX 1000 FD. Rullen har jag laddat med Sufix 832 0,13mm blå camo.

Väl vid lokala sjön började jag leta efter abborren vid vasskanten och där betesfisken hade samlats upp. Huggen lät inte dröja utan första fisken var omgående ett faktum.

Första fisken kändes både tung och stånkig. Utrustningen som är mycket lätt gör drillen smidig. Det är bra ryggrad i spöt så det vart inga problem att styra fisken mot håven. Väl i håven ser jag direkt att fisken är både över 40cm och troligen dryga kilot. Vilken drömstart med nya grejerna.

Väl på mätstickan ser jag att fisken mäter 43cm. Rapala RCD vågen visar 1120g. Underbart med plussare ombord. I Skaraborg är vi inte bortskämda med stora abborrar och fisk över magiska 1 kg är alltid varmt välkommet.

Kvällens favorit beten blir Freeloader och The Mayor i ”löj” liknande färger. Jag landar ett gäng fiskar och kan konstatera att medelvikten är oerhört bra denna höstkväll.

Kvällens toppfisk väger in på 1220g och mäter 45cm. En drömfisk på mina breddgrader. Jag kan konstatera att nya Okuma setet verkligen ger bra känsla vid både fiske och drill. Alltid kul med nya grejer som lever upp till ens förväntningar med råge.

Letar ni en ny utrustning till ert lätta fiske efter abborre? Då kan jag varmt rekommendera Guide Select spöt 7-21g, tillsammans med rullen Okuma ITX 1000.

Skitfiske på er!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer